top of page

Küretaj ve Flap Operasyonları Arasındaki Farklar nelerdir?

  • Yazarın fotoğrafı: Mutlu Keskin
    Mutlu Keskin
  • 10 May 2024
  • 1 dakikada okunur

Güncelleme tarihi: 12 May 2024



  1. Tanım: Diş eti küretajı (Periodontal küretaj), enfekte doku ve diş taşı gibi birikintileri temizlemek için diş eti sınırının altına yapılan bir temizleme işlemidir. Flap operasyonu ise diş eti dokusunun cerrahi olarak kaldırılarak altındaki kök yüzeylerinin ve kemik yapısının doğrudan temizlenmesi işlemidir.

  2. Ameliyat Derecesi: Diş eti küretajı genellikle daha az invaziv (girişimsel) bir işlemdir ve lokal anestezi altında yapılır. Flap operasyonu, cerrahi bir müdahaledir ve daha ileri periodontal hastalık vakalarında tercih edilir.

  3. Erişim: Küretaj, diş eti altındaki iltihabi alana sınırlı erişim sağlar ve daha yüzeysel bir tedavidir. Flap operasyonu, diş eti dokusunu kaldırarak kök yüzeylerine ve kemik yapısına tam erişim sağlar, böylece daha derin temizlik ve gerektiğinde kemik cerrahisi yapılabilir.

  4. İyileşme Süreci: Küretaj sonrası iyileşme süresi genellikle daha kısadır ve rahatsızlık flap tedavisine oranla daha azdır. Flap operasyonu sonrası iyileşme süreci daha uzun olabilir ve ağrı veya şişlik gibi etkiler yaşanabilir.

  5. Endikasyonlar: Küretaj, hafif ila orta derecede periodontal hastalığı olan hastalar için uygundur. Flap operasyonu ise ileri periodontal hastalıklarda, özellikle diş eti cebinin derin olduğu ve kemik kaybının başladığı durumlarda tercih edilir.

 
 
 

Comentários

Não foi possível carregar comentários
Parece que houve um problema técnico. Tente reconectar ou atualizar a página.
  • Instagram
  • YouTube
  • LinkedIn
Temadent Diş Kliniği

Atakent mah., 221. Sk, Rota Office İş Merkezi, 34307 Küçükçekmece/İstanbul

(+90) 530 116 90 40

Online Danışma

Fotoğraf/Röntgen Yükleyin
Desteklenen dosyaları yükleyin (En fazla 15 MB)

Gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!

© 2024, Doç. Dr. Mutlu Keskin. Bu sitede yer alan bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbir şekilde bir sağlık profesyonelinin hastasını muayene etmesi veya tıbbi tanı koyması işlemlerinin yerine geçmez.

bottom of page